Kategorier
Bra att veta Nyheter Personer

Skatteåterbäring – Över 3,5 miljoner personer får pengar till midsommar

Skatteåterbäring – Över 3,5 miljoner personer får pengar till midsommar

 I år får över 3,5 miljoner personer totalt 30,5 miljarder kronor i skatteåterbäring före midsommar. Det står klart efter att Skatteverket avslutat den inledande omgången av årets granskning av inkomstdeklarationerna.

Av de cirka 5,2 miljoner personer som deklarerat via internet, app, sms eller telefon kommer 3 660 504 personer att få dela på totalt 30 499 556 098 kronor i skatteåterbäring före midsommarhelgen.

– Många har upptäckt hur lätt och säkert man kan deklarera elektroniskt. Främst ser vi en ökad användning av Mobilt BankID, från 220 000 personer förra året till över 660 000 i år, säger Susanna Svensson, verksamhetsarkitekt vid Skatteverket.

Den som har skatt att få tillbaka och som e-deklarerat före 5 maj samt anmält konto för utbetalning ska normalt ha pengarna insatta på sitt konto i slutet av den här veckan. Den som har en e-legitimation kan själv kolla saldot på sitt skattekonto på skatteverket.se redan den 3 juni.

Beskeden om slutlig skatt börjar skickas ut under nästa vecka. Utskicken pågår fram till midsommar och sker i flera omgångar, därför kan en person i ett område få sitt besked före sina grannar eller sin familj.

Ett antal deklaranter kommer inte att få sina pengar före midsommar, trots att de har deklarerat elektroniskt och har anmält godkänt konto för återbetalning.

– Det kan bero på att de har tagits ut för granskning och att denna ännu inte är klar, säger Susanna Svensson.

Lokala siffror med statistik för län och kommuner länkas i detta pressmeddelande på skatteverket.se i slutet av vecka 23.

Källa: Skatteverket.se

 – En del av Merinfo.se, Christian Nilsson ansvarig utgivare –