Kategorier
Bra att veta Personer

Sommarjobb? – Dags att börja söka

För den som vill ha sommarjobb är det dags att börja söka redan nu, uppmanar Arbetsförmedlingen som noterat att jobben annonseras ut allt tidigare.

I dagsläget finns 9 283 sommarjobb på förmedlingens platsbank och fler kommer den närmaste tiden. Det är inte heller bara ungdomar som numera söker de typiska sommarjobben.

Sommarjobb är ett bra sätt att få in en fot på arbetsmarknaden. Arbetsförmedlingen räknar med att antalet lediga sommarjobb kommer att öka i år jämfört med förra året. Vård och omsorg står för en majoritet av de platser som kom in under december.

Även andra branscher som anställer många under sommaren har redan börjat söka personal. Det gäller bland annat hotell, restaurang och handeln, skriver Arbetsförmedlingen.

De två senaste åren har flest platser kommit in under januari och februari. 2013 kom under dessa månader 30 545 av årets totalt 64 820 sommarjobb in. Motsvarande siffra för 2012 var 28 519 av totalt 60 553 platser in.

Branscherna med flest sommarjobb toppas av vård- och omsorg, följt av finansiella- och företagstjänster, hotell- och restaurang samt handel.

Källa: Svd.se