Kategorier
Företag Företagsinformation Personer

Preliminärskatt 2014

Beslut om preliminärskatt.

I början av januari skickar Skatteverket ut 775 000 beslut om debiterad preliminärskatt till företag som har kalenderår som räkenskapsår. Nytt är att om du är ansluten till minameddelanden.se så har du redan fått ditt beslut om debiterad preliminärskatt i din e-brevlåda.

Ändra din debitering via vår e-tjänst

Om du vill ändra din debitering för 2014 är det enklaste och snabbaste sättet att lämna en ny preliminär inkomstdeklaration genom e-tjänsten Preliminär inkomstdeklaration. Där kan du även beräkna din preliminära skatt utifrån de uppgifter du fyller i.

Med e-tjänsten kan du också beräkna och ändra din preliminära skatt när som helst och hur många gånger som helst under året. På så sätt slipper du betala in för mycket eller för lite skatt, och du undviker överraskningar när det är dags att deklarera.

Om det är någon annan som hjälper dig med ekonomin kan du använda e-tjänsten Anmäla behörig person. Då kan den personen lämna in din preliminära inkomstdeklaration och andra deklarationer samt även ha koll på ditt skattekonto via e-tjänsten Skattekonto.

Källa: Skatteverket.se